9 måneder og renlig?

Det lyder måske for godt til at være sandt og det vil jeg da også allerede indrømme at det er 🙂 Men der er dog lidt om snakken….

Vigga var den fineste lille pige da hun blev født og alt fungerede bare super godt. Vi fandt dog hurtigt ud af, at hun 7 ud af 10 gange ikke lavede i bleen men først når den blev taget af. Jeg tænkte egentlig ikke rigtig videre over det, indtil hun var ca. 3 måneder gammel. Der fik jeg den idé at sætte hende på potten frem for at lægge hende på puslepuden når jeg skiftede hende. Ja det tog åbenbart lang tid før jeg fik den åbenbaring, men med en 2,5 årig dreng i huset som på INGEN måder er tæt på at være renlig eller vise interesse her for, så syntes jeg det var lidt langt ude, hvis Vigga allerede var renlig i forhold til afføring. Men jeg tænkte at det skulle have et forsøg, da det var lidt nemmere at have det hele samlet et sted 🙂
Jeg begyndte at sætte hende på potte ved hvert bleskift, når jeg vel og mærket huskede det. Og jeg blev overrasket. Det var en succes. Pludselig havde jeg en pige, som stort set kun lavede på potten eller toilettet frem for i bleen. Nogle gange kan jeg også se på hende, når der er noget under opsejling og så kommer hun på potte og der er næsten altid gevinst. Jeg er virkelig overrasket over hvor nemt det hele er. Når vi er andre steder end herhjemme, så sætter jeg hende over toilettet. Det er lige som hun er fuldstændig med på, hvad der foregår og hun ved hvad det er hun skal. Ret imponerende.

Jeg begyndte at google lidt (google is my friend) for at se om andre havde erfaringer med det. Pludselig dukkede en hel ny verden op. Elimination communication hedder “konceptet”. Tænk, jeg vidste slet ikke at det havde et udtryk. Men jeg begyndte jo selvfølgelig at undersøge sagen og blev egentlig en del inspireret.

Jeg faldt bl.a. over denne side: http://blefri.dk/blog/elimination-communication-blefri-baby/94.html hvis der er andre derude, som er blevet nysgerrige på konceptet. Det skulle efter sigende, have mange fordele. Men tjek linket ud, hvis du har interesse.

Det sidste stykke tid er Vigga også begyndte at tisse på potten, men hun har stadig våde bleer. Og det er egentlig også fint for mig. Jeg føler simpelthen ikke jeg har overskuddet, nu når jeg også har storebror Jeppe hjemme. Men jeg synes det er spændende. For jeg er helt sikker på, at det kan lade sig gøre, hvis man ellers opfanger eller registrerer de signaler ens baby har, når det skal tisse (Og det signal har jeg virkelig ikke lige fundet hos Vigga endnu). Men hun er nu 9 måneder og har de sidste par måneder stort set været renlig for afføring og hun er begyndt at tisse mere og mere på potten også. Jeg har dog ingen tidsplan på, hvornår hun skal være helt renlig og har heller ingen forventninger om at det sker lige foreløbig.

Jeg må dog indrømme, at jeg synes det hele er rigtigt interessant. For i store dele af verden, der er bleer helt ukendt. Og børn bliver senere og senere blefri i dagens danmark (http://www.dr.dk/levnu/boern/bleboern-bliver-aeldre-og-aeldre). Så er det vores industrialiserede samfund, som pådutter at babyer og børn skal bruge ble, fordi det er det nemme valg?

p.s. den fine cardigang Vigga har på er en jeg har hæklet og der findes et link til opskriften i dette indlæg her

6 comments / Add your comment below

  1. Enig, det er vildt spænende! Og det er her jeg som interesserer mig for stofbleer tænker det vil være interessant at høre din mening og oplevelse med stofbleer 🙂 specielt hvilken rolle den evt kan ha til et barn under EC “opdragelse”.

    1. Hej Retropi.
      Ja, det er sjovt hvordan man pludselig kan gå op i renlighed og lige frem synes det er spændende 😉 Det var egentlig også den viden, som jeg fik igennem at læse om EC, som gjorde udfaldet for at vi begyndte på stofbleer herhjemme. Eller jeg har altid tænkt at jeg gerne ville, men der har været barriere som det store engangsbeløb som det kræver at have ved lommen, når man skal ud at købe første gang og så usikkerheden om vi havde overskuddet til alt det vask 🙂 (Sikkert de samme ting, som afholder mange andre). Så viden om EC gjorde at vi tænkte “Nu er det nu” 🙂

Skriv et svar