Opdatering på renlighed…

Jeg ELSKER åbenbart at snakke om renlighed, så nu tænker jeg, at der er tid til en opdatering på den front.

Jeg skylder vidst både en opdatering på Jeppe og Vigga.

Lad os starte med Jeppe. Jeg har tidligere skrevet, at jeg tog bleen af ham, med det samme jeg valgte at tage ham ud af institution. Her var han 2 år og 9 måneder (Læs blogindlægget her og hvorfor jeg tog ham ud af institution kan læses her). I hovedtræk blev jeg provokeret af, at børn i DK bliver senere og senere renlige. Så jeg satte spørgsmålstegn ved om børn nogensinde bliver klar? Og om det ikke bare var den nemme løsning at udsætte “projekt renlighed”. Er jeg så blevet klogere?

Både ja og nej. På trods af, at det i starten gik rigtig godt, må jeg indrømme at vi stadig ikke er helt i mål. Der sker stadig uheld og faktisk ret mange, hvis vi ikke får sagt til ham, at han skal på toilet og tisse. Dvs. at det går super godt, hvis vi minder ham om at gå på toilettet hver 2.-3. time. Så vi er stadig ikke helt der, hvor han helt umotiveret kommer og fortæller at han skal tisse. Han gør det, men dette er bestemt ikke hovedreglen. Så jeg må indrømme, at jeg er blevet klogere. Der her projekt har været meget sværere end jeg havde forventet. Jeg havde virkelig troet, at vi på nuværende tidspunkt havde været der, hvor han bare selv kom, når han skulle tisse. Men hvad kan man forvente, når han i snart 3 år af sit liv, ikke har “fået lov til” at mærke når han tisser? Konklusion: Vi arbejder stadig på at blive helt renlige…

Så har vi Vigga. Hun har hele sit liv, stort set ikke lavet afføring i bleen. Dette kan I læse mere om her. Og Vigga laver stadig ikke afføring i bleen men på potte. Så det går bare super godt. Hun kan sagtens holde sig, hvis vi ikke lige er hjemme eller nær et toilet. Hun er stadig ikke renlig ift. tis. Men det går faktisk også frem af. Hun kommer på potte ved hvert bleskifte og ofte tisser hun ifm. det. Vi har flere gange oplevet, at hun har været tør og først tisset når hun er kommet på potte. Enkelte gange har hun faktisk også været tør om morgenen, når vi har skiftet natbleen. Det synes jeg alligevel er imponerende. Men jeg kan simpelthen ikke læse hende, når hun skal tisse. Jeg ved simpelthen ikke, hvad signal hun har for tis. Jeg har prøvet og prøvet, at finde ud af, om der er et tegn, men jeg kan simpelthen ikke se det! Så jeg tænker egentlig, at status er den samme, bortset fra hun tisser lidt mere på potte 🙂

Det var lige en kort opdatering på renlighedskontoen her i Tyttebærhuset.

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar