At vælge mødregruppe fra

Det har altid været naturligt for mig, at deltage i mødregrupper, da jeg elsker at være social og lære nye mennesker at kende. Derfor har jeg både været i mødregruppe, da jeg var på barsel med Hjalte og med Jeppe. Jeg har stadig kontakt med dem, den dag i dag, så jeg har som sådan ikke noget ondt at sige om mødregrupper og jeg har mødt nogle fantastiske mødre.

Jeg kunne dog mærke at her 3. gang, så er tiden der bare ikke på samme måde som før. Syntes allerede det var svært, at få alle ender til at hænge sammen, da jeg gik i mødregruppe under min barsel med Jeppe. Der havde jeg nemlig Hjalte hjemme 2 hverdage i ugen, mødtes med mødregruppen 1 gang i ugen, så var der også nogle huslige ting der skulle ordnes for ikke at sige, at Jeppe var typen der ikke brugte tiden på at sove. Så min barsel med Jeppe var mildt sagt, MEGA hård og jeg havde følelsen af, at jeg ikke slog til nogen steder…

Her 3. gang, vidste jeg til gengæld, at jeg nødig ville have den samme barsel igen. Jeg måtte finde ud af med mig selv, hvad det var jeg ville prioritere. Og jeg nåede til sidst til den konklusion, at enten skulle drengene op på 35 timer i institution og jeg derfor ville tilvælge mødregruppe eller også skulle jeg bibeholde drengene på 25 timer i institution og fravælge mødregruppe. Jeg kunne simpelthen ikke se, hvordan vi ellers skulle få et familie liv til at hænge sammen. Uanset, hvor meget jeg virkelig havde lyst til at være i en mødregruppe igen, så vidste jeg også, at det ikke skulle være på bekostning af, at de skulle mere i institution. Så da jeg fik stillet det sådan op, så var valget virkelig ikke svært.

Har jeg så ikke manglet en mødregruppe i barslen?
Jeg troede egentlig, at jeg ville mangle det meget mere, end jeg egentlig har gjort. Jeg var bange for at fortryde valget, men det har jeg, set i bakspejlet, slet ikke gjort. Så det har for mig, været det helt rigtige valg. Men det skal da ikke være nogen hemmelighed, at jeg da engang i mellem har tænkt, at det da også kunne være dejligt med lidt mere socialt liv for mig. Så det har krævet noget mere af mig, at få mit eget sociale behov dækket. Det har til tider været svært, da hverdagene mere eller mindre svinder for øjnene af mig. Men jeg har et dejligt netværk omkring mig, hvor flere er på barsel både i nærområdet men også veninder lidt længere væk.
Så alt i alt, har det været det rigtige valg for mig og jeg har nydt det nærvær jeg har haft i hverdagene sammen med mine store drenge, frem for at sidde og drikke kaffe i en mødregruppe. Børnene er kun små én gang.

Hvad har I gjort og hvorfor har i valgt/fravalgt mødregruppe?

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar