Ørebørn og dræn

Dræn

Er det noget, vi er mega gode til her i Tyttebærhuset, så er det at lave ørebørn. Ja statestikken siger vidst det hele. 3/3 af børnene er ørebørn. Det vil sige, at vi også har 3 stk børn som alle har fået anlagt dræn i ørerne.

Drænanlæggelse
Hjalte efter drænanlæggelse

Ved Hjalte tog det meget lang tid før vi fandt ud af, at han var ørerbarn. Det var faktisk først da han var 18 måneder, at vi fandt ud af, at årsagen til hans ekstrem dårlig mave var forbundet med en kæmpe betændelsestilstand i ørerne. Det som vi troede var tegn på træthed, når han nussede sine ører, var faktisk mere et tegn på ondt i ørerne end træthed. Han var også til udredning for cystisk fibrose på Skejby sygehus, da han havde symptomer på det. Men alt forsvandt den dag han fik anlagt dræn. Og ørerlægen fik vidst også sagt noget med, at hun aldrig i sit liv, havde set så voldsom en betændelsestilstand i børneører før. Så fik man godt nok lige en snert af dårlig samvittighed som forældre, at man ikke havde opdaget det meget før. Til kontrol i januar i år, altså som næsten 4,5 årig fik han anlagt dræn igen. Da der atter var væske på ørerne og de gamle dræn var faldet ud.

Da vi så fik Jeppe, fik vi det med ørerne undersøgt forholdsvis tidligt. Han sov nemlig stort set aldrig. Det viste sig, at han også havde væske på ørerne og han fik anlagt dræn da han var 6 måneder. Det er heldigvis gået godt og problemfrit, selvom det ikke hjalp på, at han stadig nægtede at sove de 10 måneder jeg var på barsel.

Dræn
En sovende Vigga efter en tur ved ørelægen

Vigga var heller ikke gammel, da vi fandt ud af at hun havde problemer med ørerne. Vågnede meget og tog sig til ørerne. Så da hun også var 6 måneder fik hun anlagt dræn. Og Vigga sov stort set igennem efter følgende. De sidste 2 måneder har Vigga så været rigtig svær at putte. Især til nat. Og pludselig er hun gået fra at sove mere eller mindre igennem til at have hyppige opvågninger om natten. Men jeg har egentlig hele tiden tænkt, at det ikke kunne være ørerne, da hun jo har dræn. Men må også indrømme, jeg simpelthen ikke har kunne finde ud af, hvorfor vores milde gode Vigga pludselig er blevet en søvnnægter. Det var så lige indtil hun kom til tjek hos ørerlægen i torsdags. Hendes dræn er røget ud og der er konstateret væske på ørerne. Jeg har slet ikke skænket det tanken, at drænene allerede kunne have faldet ud. Så Vigga skal have anlagt dræn igen i morgen. Jeg hader det. Narkosen. Fasten. Opvågningen. Stemningen.

Men jeg håber det kan hjælpe Vigga og vi atter får vores milde gode Vigga tilbage. Vi har sådan savnet hende…

Instagram: septemberborn3
Facebook: Septemberborn

Skriv et svar