Status på vores planlægning af rejsen..

Vietnam 2014

I sidste uge fortalte jeg jer, at vi havde planer om at rejse til Asien i tre måneder. Jeg tænker, at jeg lige vil lave en opdatering på vores rejseplaner og hvor langt vi egentlig er kommet i processen.

Men status er, at vi faktisk helt tilbage til juni måned bestilte flybiletter tur/retur til Bangkok, Thailand. Det skulle efter sigende være billigst ved oversøiske rejser, at bestille i god tid.  Så det gjorde vi. For at spare penge, har vi valgt den lange tur. Dvs. vi har to mellemlandinger før vi lander i Bangkok. Alternativt kunne vi tage et fly direkte fra Billund til Bangkok, men det er også lige et par tusinder dyrere. I og med vi ikke skal nå noget og vores rejse allerede starter i lufthavnen i Billund, ville vi gerne spare de penge og tage den lange tur. Jeg tror ikke det nødvendigvis er dårligt med den længere rejse, når vi har børn med. Min erfaring fra Vietnam, så kan mellemlandinger bruges til at få fyret en masse krudt af. Børnene får bevæget sig og så kan de lige klare en strækning mere. Ved en 12 timers direkte flyvning, er man godt nok i mål hurtigere, men til gengæld er der ikke disse “pauser”. Men nu må vi se, kan være vi bliver klogere 😉

Vi har endnu ikke fastlagt nogen rute for turen og jeg ved heller ikke hvor planlagt den bliver. Det eneste planlagte ved turen er julen og nytår. Og det er der en hel særlig grund til. Da vi breakede for mine forældre, at vi ville rejse til Thailand over julen/nytåret, var de måske ikke begejstrede i første omgang. Men en eftermiddag, for nogle måneder siden, ringede min bror. Han spurgte, hvad vi ville sige til, hvis han og kæresten samt mine forældre kom til Thailand over jul og nytår. Jeg havde aldrig troet, at mine forældre havde mod på at rejse ud fra Europa. Så jeg synes det er ret vildt, at de har modet på at rejse til Asien og holde jul og nytår med os. Men de har også de bedste rejsemakkere i min bror og kæreste 🙂 Så over julen og nytår er vi på Koh Chang og Koh Kood i det østlige Thailand. De kommer ca. 14 dage efter vores rejse starter. Hvad vi skal bruge de 14 dage på, ved vi ikke. Jeg kunne godt tænke mig at komme lidt nord for Bangkok og se det “gamle” Thailand. Men kan også være vi lige så stille rejser mod Koh Chang og ser, hvad der er der.

Vietnam 2014

Det er faktisk det eneste vi har planlagt fast. Vi har så en plan om, at vi rejser til Singapore lige efter nytår, da vi så slipper for at søge visum i Thailand. Hvis det bliver aktuelt rejser vi tilbage til Bangkok og flyver til Singapore. Efterfølgende har vi i tankerne at rejse op igennem Malaysia og det sydvestlige Thailand for at ende i Bangkok igen 28/2, hvor vi rejser hjem. Men om det er det, der kommer til at ske, det ved vi endnu ikke. Vi drømmer stadig og vi er i tvivl om det bliver for meget rejsen rundt med børnene.

Som I kan høre, så er forberedelserne i gang. Jeg synes det er skræmmende, at der nu er under 2 måneder til afrejse. Det har hele tiden være om lang tid og pludselig synes jeg det er tæt på. Jeppe og jeg fik bestilt nyt pas i sidste uge og Hjalte har fået sin første vaccination. Vi andre mangler stadig. Jeppe og Vigga har Hepatitis B vaccinen via børnevaccinationsprogrammet, så de mangler hepatitis A. Den er desværre i restordre. Så vi ved ikke helt, hvad vi gør der. Og lægen virkede heller ikke til helt at have styr på det. Jeg glemte også i sin tid (09) at få min 3. dose twinrix (hep A+B) og nogle mener jeg skal have dem alle 3 igen, mens andre ikke mener. Så vi sumper lidt i de vaccinationer. Måske en af jer læsere har noget erfaring?

Jeg skal også stadig have ordnet det med de endagslinser. Min optiker anbefalede mig i sin tid, at begynde i god tid, sådan ca. august, da det kan være svært at finde de rigtige… Så jeg tænker, det måske er på tide, jeg får prioriteret mig selv lidt og så få det ordnet.

Det er meningen, at vi skal have minimalt af ting med. Thomas har en rejserygsæk og jeg skal også have en. Så der skulle der gerne være plads til vores alles ting. Så jeg grupler også lidt over, hvad vi skal have med hjemme fra og hvad og hvor meget vi skal købe når vi er afsted.

Er der ikke noget derud der har erfaringer med rejser? Og med børn? Og generelt bare nogle mega gode rejsetips? Jeg tager i mod med kyshånd!

Hjalte 2014

 

Skriv et svar