Vil du spare penge?

Sponsoreret – i samarbejde med Retropi

Hvem kan ikke lide at spare penge? Herhjemme er der ingen tvivl om, at vi ELSKER at spare. Som børnefamilie er der ingen tvivl om, at ble budgettet er en rigtig dyr post. Så kunne det ikke være fedt, at spare på netop denne post? Jo ikke?  Så har Du måske overvejet at prøve modernestofbleer frem for engangsbleer?

Jeg har før skrevet, at vi benytter moderne stofbleer herhjemme og hvorfor. Ud over at man sparer penge, så er man også fri for kemikalier og man skåner miljøet. Derudover er jeg også mega fan af, at børnene, ved benyttelse af moderne stofbleer, har en chance for at mærke, når de tisser modsat engangsbleer. Derfor ses der også ofte, at børn der bruger moderne stofbleer bliver hurtigere renlige. I og med Vigga allerede er renlig ift. afføring og delvis renlig ift. tis, så er der ingen tvivl om, at moderne stofbleer er det rigtige valg for os.

I forbindelse her med, har vi været så heldige, at vi har fået lov til at teste moderne stofbleer fra Retropi. Retropi bleen er en AIO (all-in one) ble lavet af bambus. At de er en AIO ble betyder i store træk, at de minder mest om engangsbleer ift. andre typer af moderne stofbleer. Derudover kan bleen justeres i størrelse, så den kan tilpasses hvert enkelte barn. Bleen kan derfor også benyttes fra nyfødt til barnet er renlig. Du kan læse mere om selve bleen lige her.

Men hvordan har det så været at teste bleerne?
I det store og hele er vi ret begejstrede for Retropis stofbleer. Og faktisk har det været en fast del af vores sortiment siden vi begyndte at bruge stofbleer. Derfor har vi både erfaring med dem ift. Vigga men også Jeppe, da vi brugte stofbleer til ham i overgangen til at blive renlig. Og der var det jo genialt, at de begge to kunne benytte sig af Retropis bleer, da vi havde to ble børn samtidig. De er nemme at justere i størrelsen, de er fleksible i deres materiale og det bedste – de er billige! 129 kr pr. stk (Og mængderabat ved køb af 5, 10 og 20 stk). De holder nemt tætte, hvis der bliver skiftet hver 3. time. Dog kan det anbefales at tilkøbe booster, hvis det skal holde længere. Jeg kan dog ikke få Vigga til at holde sig tør en hel nat ved brug af bleen med booster. Men jeg ved at Retropis bleer også laves i hamp og tiltænkt som natble, men jeg mener ikke de kan købes i DK (endnu?). Jeg må dog også sige, at det er sjældent at AIO bleer generelt kan holde en hel nat.

Ud over bleer sælger Retropi også poser til at putte de beskidte bleer i. Både en stor pose til de daglige bleskift i hjemmet, men også små poser som er ideelle til at have med på farten. Faktisk passer de store poser rigtig godt ind i Ikeas filurspand. Det er genialt. Så kan det næsten ikke være nemmere at smide den beskidte ble ud.

Retropi wetbag i Ikeas Filurspand

Har du mod på at droppe engangsbleerne og prøve moderne stofbleer? Eller benytter du dig allerede stofbleer og godt kunne tænkte dig at prøve Retropis stofbleer? Så tøv ikke, man kan nemlig købe/låne en prøvepakke hos dem. Du kan læse mere om det lige her.

Afslutningsvis poster jeg lige et billede af vores skraldespand. Hvorfor?

Siden vi påbegyndte at bruge stofbleer har vi faktisk kunne ændre vores dagrenovationsfrekvens fra 1 gang pr. uge til hver 14. dag. Vi har simpelthen ikke så meget affald mere. Ved at ændre til lavere dagrenovationsfrekvens sparer vi penge. Så moderne stofbleer er godt for miljøet og godt for pengepungen!

Du kan læse mere generelt om stofbleer i mit tidligere indlæg.

Thea der har bloggen mitlivmedliv har også testet Retropi bleer. Læs om hendes erfaringer med dem lige her.