Momsterjul låge 24: En ikke traditionel jul

Jul i Thailand

Bag momsterjul låge 24 gemmer der sig “en ikke traditionel jul”.

Det er for mit vedkommende første jul uden Kalkun, konfekt, juletræ og og duften af julehygge. For alle os i Tyttebærhuset befinder os på den anden side af jorden. Væk fra den traditionelle jul.

Jeg kan skrive hundrede ting om, hvad jeg alt mangler ved den gode gamle tradionelle jul i år, men i stedet, vil jeg fortælle, hvordan vi holder julen her på den anden side af jorden.

Den gang vi planlagde rejsen til Asien, var det meningen at julen bare skulle holdes med os 5 i Tyttebærhuset. Skæbnen ville så den, at da mine forældre, bror og svigerinde, fandt ud af, at vi ikke var hjemme i julen, spurgte de om de ikke måtte komme og holde jul med os alligevel. Det sagde vi selvfølgelig ikke nej til. Så nu holder vi allesammen jul på en Thailandsk ø Koh Chang. Så julen står, på trods af, at den er utraditionel, stadig i familiens tegn.

Julenissen Hjalte med morfar
Julenissen Vigga med morfar

I det at størstedelen i Thailand er Buddister, så fylder julen ikke på samme måde her i Thailand som hjemme i DK. Men det virker også helt skørt at se på julepynt i 32 graders varme. Det hænger slet ikke sammen i mit hoved. Jeg synes dog, at Bangkok gjorde det godt ift julen. Med høj julemusik i butikkerne og godt pyntet op! Så den by har taget julen til sig. Det er dog ved at være 3 uger siden vi befandt os i Bangkok og julestemningen er kun gået ned af siden. Vi ser dog sporadisk noget julepynt, men det er altså bare ikke det samme som jul i dk.

Billeder fra central World i Bangkok

Alligevel prøver vi på at gøre juleaften til en hyggestund, med de ting vi kan tage med fra den traditionelle jul i DK. Mine forældre og bror forslog om vi overhovedet skulle give hinanden gaver. Dertil svarede jeg promte JA! For denne aften SKAL altså adskille sig fra de andre 90 dage vi er afsted. Og som jeg sagde til dem. For mig handler det ikke om størrelsen og værdien af gaven, for mig handler det om, at der er en lille ting til hver, så der stadig er en strejf af dansk jul.

Julenissen Jeppe

I går tog min bror og far på udkig efter stedet, hvor vi skal spise vores mad juleaften. De faldt over en thailandsk/dansk restaurant! De reklamerede med dansk julemad juleaften! De bestilte bord til os til juleaften! Så nu bliver julen endnu mere dansk end vi havde forestillet os! Så skønt!

Til middag skal vi desværre ikke danse om juletræet, men i stedet for bliver det tidspunktet, hvor vi åbner gaver. Normalt gør vi det efter aftensmaden, men da vi skal ud at spise, tænker vi ikke det er holdbart ift børnene.

Så vores jul bliver anderledes i år, men heldigvis kommer der en jul igen næste år. Og hvor glæder jeg mig til, at det bare bliver på den gamle danske traditionelle måde.

Jeg vil ønsker jer alle sammen en rigtig god jul og spis gerne noget ekstra flæsk for mig.

8 comments / Add your comment below

  1. Kære Trine og familie, rigtig godt nytår til jer alle. Håber I kommer godt ind i det nye år og alle har det godt. Her på Nygade går det godt. Hils. Knus Elin

Skriv et svar