Kæresten gæsteblogger: De store drenge på snorkeltur på Koh Chang

Når man sætter vækkeuret til kl 07.00, når man ikke har stillet et vækkeur i uger, kræver det lidt overvindelse som voksen at stå op. Når man prikker til en 5-årig kl 07.05 efter snart en måneds ferie, hvor han har sovet til min. kl 9 hver dag, vender han sig om på den anden side og siger: “lad vær far!”. Til gengæld flyver en 5-årig op ad sengen, når man siger: “Vi skal på dykkertur om lidt, er du klar?”. Og det var lige hvad vi skulle. Hjalte var klar!

Morfar og Hjalte total klar på dagens udflugt

I en ruf, var vi klar til afgang, og vi ventede som artige skoledrenge på en bænk – klar til afgang i god tid. Når taxien så er 20 min forsinket bliver man spurgt en enkelt gang eller 100 af den 5-årige om “hvornår skal vi afsted”.. Jeg brugte mere tiden på at tænke “pis, jeg kunne have sovet 20 min længere”

Heldigvis kom vi godt afsted og sad efter en lille køretur på en båd som skulle fragte os rundt til 4 dykkerspots, hvor det efter sigende skulle være noget, der var værd at se på! 😀

Hjalte næsten klar ved første dykkerspot

Hjemmefra havde jeg pakket tre bananer som madpakke, da der var frokost indkluderet. Ligesom 5-årige kan være gode til at stå tidligt op, kan de også lure, når der er mulighed for at køre noget “lækkert” ned. Og Hjaltes bananappetit steg da også flere hundrede procent, da vi lavede aftalen om, at købe en snack i kiosken på skibet i mellem hvert stop. Selvfølgelig på betingelse af, at vi altså skulle have spist vores egen madpakke først. Vi nåede at købe snacks i mellem alle vores stop. 🙂

På vej til det første spot fik vi udleveret snorkelgrej, og vi var mere end klar, da båden lagde til og vi svømmede ud. Sikke nogle flotte fisk og koraller de har hernede på disse kanter – det er noget andet end at dykke rundt ved strandene i Danmark. De øvrige tre spot var bestemt også flotte.

En lille stribet fisk
Everything is “ok”
Fisk omkring båden

Jeg havde inden det første dyk vurderet, at det var fint for Hjalte at svømme med armvinger, men det var en fejlvurdering, så det fik vi hurtig ændret til redningsvest (lidt mere opdrift – ja tak).

Hjalte der snorkler
Han snorkler stadig

På vej hjem fra det sidste dyk fik sad vi trætte om bord på færgen og pjattede om dagens oplevelser – humøret var i top.

Dagens største grin fik vi dog, da vi kom tilbage på fastlandet og Trines bror sagde: “Har i set svinet?”, jeg fik svaret: “ja, hold da op – en der har glemt solcremen.” Der kom en overvægtig lyserød (meget solbrændt!) mand kørende i bar overkrop på en scooter i mod os. Jens supplerede: “Nej, det rigtige svin” Og ganske rigtigt, der kom et rigtigt “svin” gående ikke langt fra os.

Det omtalte svin

På vej hjem i taxien fik vi os alle et lille velfortjent hvil. Det havde været en god dag på tur. Vi vågnede dog lidt op, da der lige pludseligt, var aber der legede langs vejen.

Thailands dyreliv er på mange måder fantastisk 😀

Skriv et svar