Når fem bliver til seks….

Højgravid med Vigga

Ved ikke om det bare er mig, men jeg synes overskriften lyder helt vanvittig. Om end er det jo faktisk sandheden. At vi skal have barn nr. 4. Synes nok bare det ser vildere ud på skrift og når det siges højt, men følelsen virker slet ikke så skræmmende igen.

Men ja. I slutningen af året forøger vi endnu engang børneflokken. Havde aldrig i min vildeste fantasi troet jeg skulle være mor til fire. FIRE BØRN! Det er jo helt vildt. Det har heller aldrig været min store drøm, at skulle have mange børn. Har nok altid haft den holdning, at to børn er fint og så følger man jo også standarten for resten af DK. Nu er man bare ikke selv herre over, hvad man møder på sin vej, hvilke værdier man udvikler og ikke mindst, hvad mand man forelsker sig i.

Gravid med Vigga

Thomas, min bedre halvdel, har aldrig lagt skjul på, at det der med børn, det var lige ham. Så da jeg stod med en positiv graviditetstest som 23 årig, var han længe ikke lige så skræmt som jeg.  Jeg havde for fanden aldrig nogensinde holdt et spædbarn og vidste absolut intet om børn. Derfor havde jeg vidst også en større identitetskrise det første år af Hjaltes liv. For hvem var Trine nu? Thomas derimod, har hvilet i sin rolle som far siden dag ét. Og med ham ved min side, har jeg altid følt mig tryg. Så da vi snakkede om nr. 2 var det slet ikke så skræmmende. Og sådan har det faktisk været hver gang vi har snakket om at forøge familien

Jeg vil dog indrømme, at vi her ved nr. 4 kort overvejede om vi skulle sige at det var et uheld. Bare for at møde større forståelse blandt vores omgivelser. Men vi kunne hurtigt mærke, at det slet ikke ville føltes rigtigt. For sandheden er jo at nr. 4 er lige så stort et ønskebarn som nr. 1, 2 og 3. At jeg så egentlig allerede var gravid inden vi havde taget den endelige beslutning er en anden sag 😉

Det eneste krav jeg havde til, at vi skulle have mere end 2 børn var, at der skulle laves om på den måde vi levede på. Hvis vi skulle have mere end 2 børn ville jeg prioritere familielivet og de børn vi har valgt at sætte til verden. Så hvis vi skulle have barn nr. 3 ville jeg sige mit job op og gå hjemme. Jeg kunne allerede mærke ved barn nr. 2, at jeg hverken følte jeg slog til jobmæssigt og som mor. Dette på trods af at begge de store kun har haft deltidsplads i instituion på 25 timer imens vi begge har arbejdet. Jeg følte mig utilstrækkelig begge steder og den følelse er ikke rar. Så vi valgte barn nr. 3 og dermed også at sadle om på vores situation. Et valg jeg aldrig har fortrudt. Derfor ved vi også allerede nu, at barn nummer 4 skal hjemmepasses de første to år. Hvis baby er en nem lille en fortsætter jeg også med at hjemmepasse Vigga til hun er 3,5 år.

Så nu er vi spændte på decembermåned. Når vores familie går fra 5 til 6.

Eneste billede af denne babyhule. Her i uge 30

7 comments / Add your comment below

  1. Ja må sige, det ikke var den helt STORE overraskelse med barn nr. 4 hos jer, Men i to er/bliver de bedste forældre til 4 og vi glæder os til vores allesammens familieforøgelse <3 Knus fra mormor og morfar

Skriv et svar