Endnu en hjemmefødsel?

– Indeholder reklame –

Som mange af jer ved, så blev Vigga født ved en planlagt hjemmefødsel. Det var en fantastisk oplevelse og alt gik som vi forventede. Så vi har faktisk aldrig været i tvivl om, at denne fødsel selvfølgelig også skulle være hjemme i trygge vanlige rammer.

Nu er det jo bare sådan, at vi havde regnet med, at hjemmefødslen skulle foregå i Tyttebærhuset lige som Vigga. Men da huset jo som sagt er solgt pr. 3/12, kommer det ikke til at ske. Jeg vil dog sige, at jeg stadig er hooked på at føde i vores “nye” hjem, selvom det jo egentlig kan være midt i alt muligt flytterod. Jeg synes stadig, det er det der giver mest mening for os også taget i betragning af, at jeg de sidste par gange har født hurtigt. Jeg kan ikke helt overskue, at vi lige pludselig skal ringe folk hjem til os for at passe børnene og så derefter køre afsted. Ved Vigga nåede min mor jo ikke engang at komme, før Vigga var kommet til verden. Heldigvis sov drengene sig fra det hele, men vi havde aldrig nået på sygehuset, hvis vi først skulle have fat i noget pasning. Vores overvejelser omkring hjemmefødsel er faktisk de samme som sidst, som du kan læse her.

Jeg vil faktisk gå så langt at sige, at Vigga’s fødsel kan betegnes som en drømmefødsel. Det gik hurtigt og jeg var fuldstændig med på hvad der skete. Nok også fordi det var 3. gang, så der var ikke meget der kom bag på mig. Så jeg satser på, at denne gang bliver lige så god. Dengang vi ventede Hjalte gik vi til noget fødselsforberedelse, men ellers har jeg egentlig ikke rigtig dyrket hverken at læse om fødsler eller forberedt mig på andre måder, ved de sidste to fødsler. Det har jeg dog lavet om på denne gang, på trods af, at jeg som sådan synes jeg er forberedt nok.

Maven i front, en sort cop kaffe med en inspirerende bog.

Jeg har nemlig haft æren af at læse bogen Meyermetoden – den naturlige epidural. Du kan læse lidt mere om den her. Det har faktisk være rigtig dejligt, at læse om fødslens faser osv, da jeg pludselig er fuldstændig med på, hvad der skrives om. Som første gangs gravid, kan det være lidt svært at forholde sig til det der fødsel noget. En rigtig god ting, som jeg synes bogen har med, er at faren faktisk også bliver inddraget i fødslen. Og lige netop det, er faktisk noget Thomas og jeg godt kan arbejde lidt på. Det er bestemt ikke fordi, Thomas ikke har haft lyst til at være en del af det, under de foregående fødsler, jeg har vidst bare aldrig rigtig givet ham lov. Der er ingen tvivl om, at jeg har været glad for, at han har været en del af det hele, men han har aldrig haft en særlig aktiv rolle. Så bogen har virkelig givet mig mod på og inspiration til at give Thomas lidt mere “lov” til at være en aktiv del af fødslen. Så nu er vi klar til 4. fødsel her i huset og håber og regner med at alt forløber “smertefrit”. Bogen kan btw købes her og hvis den lyder interessant, kan du snart se en anmeldelse af bogen på www.momstertest.dk. Det kan endda være, at nogle af jer har mødt forfatteren Heidi til Momster Market tilbage i oktober, hvor hun havde en stand?

Men hvis der er stemning for det, smider jeg gerne en fødselsberetning op på bloggen når fødslen er overstået. Så kan jeg også sige mere om bogen er værd at læse 😉

Skriv et svar