Vigga starter i pasning…

Vigga og jeg på Baresso 😉

Som overskriften så pænt siger, så er Vigga startet i pasning. Det har egentlig hele tiden været meningen, at hun skulle gå herhjemme sammen med mig og lillesøster. Men i takt med, at mit overskud er blevet en del mindre her i slutningen af graviditeten og vi endnu ikke ved, hvad lillesøster er for en, er det jo med at slå til, når der opstår et godt tilbud.

Det er nemlig ikke et hvilket som helst godt tilbud, for Vigga starter nemlig ikke i en klassisk vuggestue eller dagpleje. Hvis det var tilfældet, synes jeg stadig at det mest optimale ville være at hun bliver hjemmepasset af mig. Så det har ikke været et alternativ. Men hvad er det så for et godt tilbud jeg snakker om? Jeg har en veninde, som jeg i sin tid har lært at kende gennem min mødregruppe med Jeppe. Hun har hjemmepasset hendes tre børn som er jævnaldrende med mine.  Så da jeg fødte Vigga havde hun 3 måneder forinden også fået sit tredje barn – en pige.

Da jeg som bekendt fravalgte at gå i mødregruppe med Vigga var det ikke et fravalg af sociale aktiviteter i hverdagen. Siden Vigga har været spæd har vi gået i diverse legestuer og haft legeaftaler med andre hjemmepassere, her i blandt med min veninde. Min veninde har siden sommers passet et andet barn samtidig med at hun har hjemmepasset sin datter. Har nok mest sagt i sjov, dog med en undertone af alvor, at hvis det nogensinde blev muligt, så ville jeg gerne have Vigga passet hos hende. Men i og med hun havde en i pasning og ikke ønskede flere, så vidste jeg jo godt udsigten til at Vigga kunne få en plads hos hende var lige nul.

Vigga på vej i legestue

For noget tid siden skrev hun dog alligevel til mig, om jeg stadig mente det med, at jeg gerne ville have Vigga passet hos hende. Det andet barn hun passede skulle nemlig stoppe. Det tog ikke lang tid for Thomas og jeg at svare ja. I takt med at jeg er blevet mere og mere præget af graviditeten og mit overskud ikke er stort, har vi ikke været i tvivl om, at en pasning hos hende kun er til gavn for både Vigga og jeg. Vigga er så tryg ved min veninde og hun har før passet Vigga ved lejlighed. Når vi er til gymnastik opsøger hun også hende og hendes datter, så jeg er ikke i tvivl om, at Vigga vil trives hos hende.

Og det bedste ved det hele? Vigga skal kun passes to dage i ugen. Således er hun stadig største delen af tiden hos mig. Lige som jeg ønsker det. Jeg føler ikke en todags ordning er optimalt i en institution, men jeg føler det er helt optimalt her. Således kan jeg nu forhåbentlig samle lidt overskud de to dage Vigga er afsted, for så at være en god mor de andre dage. Indtil videre fortsætter ordningen indtil sommer og så må vi se om Vigga kommer hjem igen fuld tid 😉 Jeppe vil stadig have hjemmedag 1-2 dage i ugen som hidtil.

Jeg føler vi har fundet den bedste løsning for os, for mig, for Vigga, for vores familie. Tak ❤️

Hjemmedag med Vigga og Jeppe, hvor vi har lavet hjemmelavet modellervoks

 

 

2 comments / Add your comment below

Skriv et svar