Så har vi skrevet under….

Vores grund. Man kan faktisk se vores midlertidige rækkehus i baggrunden, så vi kan rigtig følge med i byggeriet

Jeg synes efterhånden vi har skrevet flere papirer under den seneste tid end vi har skiftet underbukser. Men der er jo virkelig også gang i den her i Tyttebærhuset, med at få det hele til at gå op. I torsdags modtog vi nøglerne til vores “nye” rækkehus. Her skal vi bo indtil vores hus gerne skulle være indflytningsklar til juni. Vi har heldigvis 2 weekender endnu i Tyttebærhuset inden vi flytter i rækkehuset

Vores midlertidige rækkehus
På besøg med madpakker i rækkehuset

Men for at vende tilbage til underskrift. Så har Thomas og jeg endelig skrevet under på en entreprisekontrakt. Vi har, fra erfaring fra sidste gang vi byggede hus, valgt at få forskellige byggefirmaer til at give os et tilbud. Vi har derfor den seneste tid været til forskellige møder for at få en god pris. Det kan virkelig betale sig at indhente tilbud og ikke skjule at man er i en proces, hvor man også indhenter tilbud andet sted. På den måde presses de til at komme med en skarp pris, hvis de netop skal bygge dit hus. Vores erfaring er i hvert fald, at det er pengene værd at “presse” på prisen da der er mange penge at spare.

Men pengene er jo ikke alt. Ud over, at det selvfølgelig er rart at få mest hus for pengene, så har det også været vigtigt for os, at kemien mellem byggefirma og os har været til stede. Jeg vil dog sige, at vi endnu ikke har oplevet, at der slet ikke har været nogen kemi, men vores mavefornemmelse har egentlig hele tiden været bedst hos byggefirmaet Hybel. Sidste gang byggede vi med Milton Huse. Det har vi egentlig også været glade for og har som sådan ikke noget at sætte en finger på der. Så selvfølgelig var det tryggeste valg at vælge dem og som udgangspunkt havde vi også troet, at det var dem der skulle bygge vores kommende hus. Men vores byggerådgiver hos Hybel har bare givet os et rigtig godt indtryk, så både kemi og mavefornemmelse var bedst der. Og så føler vi, at de virkelig vil strække sig langt for at have tilfredse kunder og de har som de eneste holdt os varme. Så i sidste uge skrev vi under hos Hybel og vi føler os 100% trygge ved beslutningen.

I weekenden har vi derfor været på murstenstur. Det er virkelig et gedemarked at vælge mursten, for mulighederne føles som uendelige. Først hvilken slags mursten for så bagefter at tage stilling til farven på fugen. Men jeg tror valget bliver Limoux fra Egernsund tegl. Tildels fordi vi synes den er varm i farven og noget lysere end vores nuværende hus som har farven Bisson. Jeg kan virkelig også godt lide de grå nuancer, jeg synes bare i forvejen det er svært at gøre et nybyggeri hjemligt og hyggeligt. En grå farve synes jeg virkelig er pæn men virkelig også klinisk, selvom det ser pisse godt ud til et Bo Bedre Magasin 😉

Huskompagniet har dette hus på deres hjemmeside som er bygget med “Limoux” med standart fuge

Men nu med disse ting på plads kan vi i løbet af ugen formegentlig søge byggetilladelse, når den endelige plantegning er færdig. Vi er så godt som i mål og vi havde kun nogle få justeringer ift plantegningen vi blev præsenteret for i sidste uge fra Hybel. Mange spørger efter størrelsen på vores hus og der regner vi med at bygge ca 196 kvm.

Der er også mange som spørger til, hvad vi gerne ville ændre ift nuværende hus:

– Ingen entré ved børneværelserne (det første vores gæster ser lige pt, er 3 rodede børneværelser)

– Ingen værelser ud til køkken/alrum, da det er for lydt

– Vores valg af klinker (vi har pt en lys og ensartet grå flise, hvor ALT kan ses)

– Større soveværelse. Pt har vi altid min. ét barn sovende i sengen og ikke mulighed for en ekstra 90×200 cm seng. Det skal vi have i det nye

– Prioriteret en overdækket terrasse

– Badeværelse (det store) ikke i forbindelse med soveværelset. Det har vi nu og ved mange gæster + dem der har ble børn, de skal vade ind i soveværelset. Vi har derfor valgt et disponibelt rum/åben kontor mellem soveværelse og badeværelse, så alle kan tilgå badeværelset uden at skulle igennem soveværelset.

Vores soveværelse/badeværelse løsning (dog med større soveværelse og anden indretning af badeværelse)

Det var sidste nyt på byggefronten 😊

 

 

 

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar