Sådan gør man læring til en leg…

//Shoppeturen er sponsoreret af Flying Tiger Copenhagen – Ord, tanker og holdninger er mine egne//

Disse fire produkter vil blive omtalt i dette blogindlæg

Hjalte og jeg har været nede i byen og shoppe i Flying Tiger Copenhagen. Her har vi shoppet spil og ting til leg. Som mor, har jeg en stor interesse i, at gøre læring sjov igennem leg og spil. Med dette in mente, fik vi shoppet løs. Nedenstående vil jeg komme med fire eksempler på, hvordan vi har gjort læring til en leg herhjemme på matriklen. Produkterne er alle købt i Flying Tiger Copenhagen.

Klodsmajor
Hvem kender ikke den gode gamle klassiker “Klodsmajor”. I Flying Tiger Copenhagen kan man købe Klodsmajor med tal. Spillet indeholder desuden 4 terninger. Hvor mange man vil benytte i spillet, afhænger af sværhedsgraden. Jo flere terninger, jo sværere er det. Herhjemme spiller vi det med 2 terninger. Når man har slået med terningerne, kan man sætte tallene sammen ved at plusse, trække fra, gange eller dividere. Efterfølgende fjerner man klodsen med det pågældende tal fra tårnet og placerer det øverst i tårnet. Det er altså det samme som det gode gamle Klodsmajor med et twist at læring. Perfekt til at fremme børnenes matematiske evner og forståelse. Jeg synes, at det er genialt og det egner sig specielt til ældste sønnen på 6 år.

ABC-kuffert
En anden ting, som også egner sig til ældstesønnen er ovensyående ABC-kuffert. Den er jeg VIRKELIG begejstret for. Kufferten indeholder magnetiske bogstaver, så man i kufferstens låg, kan “skrive” ord og sætninger. Hjalte kan godt selv lide at sidde med kufferten og stave til forskellige ting. Så kommer han rendende og spørger om det er rigtigt det han har stavet. Andre gange sidder jeg mig ned sammen med ham og leger “gæt et bogstav”. Foruden bogstaver, indeholder kufferten også nogle firkanter. Disse firkanter bruger jeg der, hvor Hjalte skal finde det rigtige bogstav. Et eks. Jeg vil gerne have han skal finde det bogstav der mangler, for at skrive GADE. Jeg sætter firkanten ind i stedet for D. Så skal han finde ud af, hvad bogstav der mangler. Det giver mange gode snakke om de forskellige bogstaver og deres lyde. Egner sig perfekt til at fremme sprog- og staveforståelsen. Ovenstående egner sig primært til børn +6 år.

Der øves med bogstaver. Kuffert 40 kr

Aktivitetsbøger
Disse to aktivitetsbøger er også en sjov måde at lære på. Hjalte og Jeppe elsker sådanne aktivitetsbøger og det kan holde dem beskæftiget længe. Ovenstående bøger kan Jeppe på 4 år sagtens være med. Den ene bog er en “mal efter tal” bog, hvor hvert tal har en farve. Den kan han virkelig bruge lang tid på. Den anden bog “Aktivitetsbog” er en bog som både kræver viden om tal og bogstaver. Her bliver Jeppe noget udfordret og det kræver en voksen ved sin side for at forklare og “lære”. Til gengæld er den passende for Hjalte, som nemt kommer igennem bogen. Men generelt, er det bare en sjov måde at lære på, da bogen indeholder sjove figurer lige i øjenhøjde.

Hjalte laver opgaver

Stabelkasser
Den sidste ting, som jeg havde på listen over ting, hvor læring kan gøres til en leg er disse stabelkasser. Her kan Vigga på 2 år også være med. Hun har lige lært at tælle. Kassen indeholder 10 kasser. Hver kasse har et tal med tilsvarende antal illustreret på siden. Eksempelvis har én kasse tallet 10, hvor der på den anden side er 10 sko. Således får jeg Vigga til at tælle hvor mange sko der er. Når hun har talt dem, viser jeg hende, hvordan tallet 10 ser ud. Kassen sættes på jorden og vi fortsætter med tallet 9. Således stables der efterhånden et tårn, samtidig med at læring om tallets former gøres til en leg.

Vigga lærer med stabelkasser

Dette er kun et lille udvalg af Flying Tigers Spil- og lege univers. De har virkelig mange produkter, hvor læring kan gøres til en leg, hvis man har lyst til at fremme sine børns udvikling inden for tal, sprog og former. Det er billigt. Det er nemt. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Så hvis du hjemmeskoler dine børn. Eller bare har lyst til at styrke dine børns kompetencer samtidig med at det er sjovt, så tag et smut i Flying Tiger Copenhagen og bliv inspireret.

Hjalte i Flying Tiger Copenhagen i Vejle

Der vil snart udkomme en anmeldelse af Flying Tiger Copenhagens spille- og legeunivers på Momster Test, hvor andre mødre også har anmeldt.

Skriv et svar