En boganbefaling #2 – Sigurd fortæller Danmarkshistorie

En lydbogsanbefaling – Sigurd fortæller Danmarkshistorie
//Indeholder reklame for Mofibo.

Den anden lydboganbefaling jeg vil komme med, er til dem som har børn på +6 år. Umiddelbart virker det ikke, som en anbefaling til jer forældre, men fortvivl ikke! Jeg vil vove den påstand, at I bliver lige så bidt af bogen, så I ikke vil gå glip af et eneste kapitel.

Bogen hedder “Sigurd fortæller Danmarkshistorie”. Den er skrevet af Sigurd Barrett og indtalt af Sigurd Barrett. Den forefindes både som e-bog og lydbog inde på mofibo. Vi har også bogen i fysisk form, men har brugt den som lydbog, når Hjalte gerne ville have læst historie op og vi ikke har haft tid til højtlæsning.

Bogen består af 40 kapitler og starter ud i istiden, hvor man møder neandertalerne, de første mennesker som menes at have betrådt dansk jord. På en livlig, sjov og ikke mindst fantastisk måde, drager Sigurd os med igennem hele Danmarks historie indtil i dag. Han formår på en let og simpel måde, at komme rundt om de mest begivenhedsrige og vigtigste tidspunkter i Danmarks historie. Her i blandt vikingernes historie, Egtvedpigen, Gøngehøvdingen, 2. verdenskrig, H.C. Andersen, konger og dronninger, EM 1992 og meget meget mere. Selvom emnerne kan lyde tungt, så føles det ikke sådan som læser eller lytter.

Et eksempel på illustraion

På næsten hver side af bogen (hvis du læser den som e-bog) er der fantastiske illustrationer, så børnene ikke mister pusten under højtlæsningen.
Hvis I hører den som lydbog, så bliv ikke fortabt. Sigurd har på bedste evne formået at indtale lydbogen på en livagtig måde, så børnene heller ikke her mister pusten.

Denne bog skiller sig ud fra mængden af andre børnebøger som vi har læst herhjemme. Alene af den grund, at det er den første bog som Hjalte nogensinde har været så grebet af. Han har hørt flere kapitler om dagen og har ikke kunne vente med at få læst endnu et kapitel højt. Med denne bog er der både chance for at børnene lærer en masse om Danmarks historie, men jeg er ikke i tvivl om, at den også vil berige din viden som højtlæser eller lytter. Og du som voksen, er jeg sikker på også bliver grebet af bogen.

Jeg må indrømme at jeg ikke har fået læst alle kapitlerne, da Hjalte har hørt nogle selv via mofibos lydbog eller Thomas har læst højt for ham. MEN jeg sidder med en følelse af, at jeg bliver NØDT til få læst hele bogen. Og det skal jeg. Det er altså ikke alle børnebøger som man har igennem hånden, hvor man har det på den måde.

Som bonus føler jeg, at bogen på en god måde, kan give børn en forståelse af, at det at være barn i dag, på mange måder er ren luksus ift. fortiden, hvor det at være barn ikke altid har været lige nemt.

Adspurgt siger Hjalte 6 år at:
– Det bedste ved bogen: “At man bare vil høre mere og mere”
– Det værste ved bogen: “At man bare vil høre mere og mere og det er altså træls når man skal spise”.

Har du lyst til at læse bogen, så findes den som sagt både som e-bog og lydbog hos mofibo. Lige nu har jeg muligheden for at give dig 30 dages gratis adgang til mofibo med koden “SEPBORN”. Alt du skal gøre er at trykke her. Den er gældende indtil d. 31/7-2019 og er kun gældende for nyoprettede brugere.

Skriv et svar