En boganbefaling #3 – Ser du månen, Daniel

// Indeholder reklame for mofibo

Det er endnu en gang mandag og derfor endnu en boganbefaling. Denne uges anbefaling går lige i hjertet og hvis du er i psykisk ubalance vil jeg ikke anbefale dig at læse den. For den er stærk og man kan ikke i sin vildeste fantasi tro, at man som menneske, kan behandle hinanden så skidt!

Denne uges boganbefaling er “Ser du månen, Daniel” skrevet af Puk Damsgård.

Jeg tror ikke, at det er usandsynligt, at du har hørt om Daniel. Daniel Rye, som sad som gidsel i 398 dage hos Islamisk Stat i Syrien. Daniel der dragede til Syrien som fotograf i 2013 og som ikke i sin vildeste fantasi havde troet, at han ville blive kidnappet. Det mest skræmmende er, at han var den sidste gidsel, som forlod det berygtede fængsel i Raqqa i live i juni 2014. Efterfølgende er alle vestlige gidsler blevet dræbt. Daniel sad bl.a. fængslet med James Foley, den amerikanske journalist, som blev henrettet på bastaltisk vis af ISIS med hele verden som øjenvidner. James Foley, som var blevet Daniels ven.

Bogen giver et helt unik indblik i, hvordan mennesker overlever tortur, skaber venskaber og bevarer håbet under ekstreme forhold. Hvordan de nærmeste pårørende påvirkes, når ens kære er kidnappet. Alt i alt, kommer du til at sidde med en stor klump i halsen, en puls på over 200 og en følelse af uforståenhed over, hvordan denne historie er en historie, som er foregået i virkeligheden.

Jeg vil på den kraftigste anbefale at læse bogen. Den vil gøre et stort indtryk på dig. Selv her 1 år siden, at jeg læste bogen sidst, står bogen stadig soleklar i min hukommelse.

Har du lyst til at læse bogen, så findes den både som e-bog og lydbog hos mofibo. Lige nu har jeg muligheden for at give dig 30 dages gratis adgang til mofibo med koden “SEPBORN”. Alt du skal gøre er at trykke her. Den er gældende indtil d. 31/7-2019 og er kun gældende for nyoprettede brugere.

Skriv et svar