Koh Mook – Sørøverjagt og lokal stemning

Farang Beach

Så har vi efterhånden rundet dag ti på Koh Mook. Jeg må indrømme, at jeg de første dage på øen var mega skuffet. Det var slet ikke det jeg havde forventet. Et af de første syn vi mødte på øen var en pool helt grøn af alger – ad! Vi kom netop fra smukke Koh Lipe med det smukkeste strand, tilpas byliv og smukke omgivelser. Koh Mook? Tjo… strandene er der, men kan på ingen måder sammenlignes med Koh Lipe. Vores børn nægtede at svømme på den lokale strand. De syntes der var klamt og de kunne slet ikke lide, at der var masser af sten, mudder, muslinger osv på havbunden. Så jeg tænkte egentlig mest på, hvornår vi kunne komme væk fra øen igen.

Koh Mook Resort

Her ti dage senere vil jeg sige. Giv det tid og Koh Mook viser sig fra sin egen unikke smukke side! Den oser af lokal stemning! Her føler man virkelig, at man kommer tæt på den thailandske kultur! Og turistet? Slet ikke i samme grad som vi har oplevet på de andre øer vi har været på. Og det er måske det man lige skal vende sig til? At der ikke er en 7 eleven lige om hjørnet og at alt ikke er så let tilgængeligt? Eksempelvis ikke engang en hæveautomat. Og så oser øen ikke af attraktioner! Så der er i det store og hele ikke så meget at lave. Og det er nøjagtigt det vi har lavet! Absolut ingenting! Og dog…

Der skal lige tankes på vej hjem

På nabohotellet “Koh Mook Garden Beach Resort” oser der altid af liv. Så det er egentlig der vi har tilbragt det meste af vores tid. Den ene eftermiddag havde nogle danskere fanget blæksprutter og dem ville Dada (som er hende der ejer stedet) tilberede. Og pludselig er vi 4 danske familier samlet! Det var helt vildt for Thomas og jeg, som kun har haft sporadisk kontakt til andre danskere. Og det vi har haft, har været samtaler på max 10 min! Så i vores øjne var det helt vildt! Det var en rigtig hyggeligt eftermiddag!

Tilberedning af blæksprutter

Så faldt vi i snak med en anden dansk familie også fra nabohotellet med jævnaldrende børn! Og dem har vi vidst mere eller mindre hængt ud med hver dag. Vi har lejet en longtailboat to dage, hvor vi bl.a. Snorklede, fangede blæksprutter og oplevede Bounty strandene på Koh Kradan og Koh Ngai. Derudover svømmede vi ind i Emeral Cave, dog med mødrene i kajak med de to mindste piger. Emeral Cave er en grotte, hvor man svømmer 80 meter i mørke hvorefter den smukkeste lille lagune kommer til syne. Ret fascinerende. Stedet skulle tidligere været benyttet af pirater til at skjule deres skatter. Vi fandt dog ingen selvom drengene var vældig optagede af at lede og grave. Måske nogen har været der før os?

De mindste sover i ophængte hængekøjer
Der fodres fisk fra båden
Hygge på Koh Ngai
Familiefoto på Koh Kradan

Ellers er det fede jo ved øen, at man oplever øens hverdag på tæt hold. Der er huse hvor fiskerne bor i, som ligger ude på havet. Der er også børnehave og skole. Et besøg på skolen er i sig selv en oplevelse. Vi tog hen til skolen en eftermiddag lige inden de fik fri. Og så kunne vi ellers se forskellen fra den danske folkeskole. Alle elever blev samlet på sportsbanen, og det lignede mere eller mindre en forestående gymnastikopvisning med eleverne på række i klassetrin og med skole uniform på! Så blev flaget taget ned. Og så var der ellers “udmarch” i en lang række, hvor de slutteligt nejer og siger farvel, enkeltvis, til en af skolens lærer! Imponerende.

Fællessamling på skolen
Farvel og tak

Forleden eftermiddag hang vi igen ud hos Dada, da Dada kom gående med et opvaskefad og ville vise os noget. I fadet var der lidt vand og en lille skildpadde som hun nu slap løs på gulvet i restauranten til stor underholdning for store og små. I hvert fald lige indtil der kom en hane løbende med en af de ansatte efter sig. Der sker altid et eller andet.

Vi må dog sande at vores lokale strand ikke er den bedste badestrand, men der er til gengæld et spændende liv med krabber, søstjerner, muslinger osv som ungerne synes er ganske interesant at undersøge.

Hygge hos Dada
Hjalte med nye venner

Alt i alt har vi haft 10 fantastiske dage på øen, som søndag eftermiddag blev sluttet af med en omgang MGP med den anden danske familie! Perfekt afslutning på Koh Mook eventyret.

Husk du kan følge med på Instagram: Septemberborn3

Skriv et svar