Og turen går til…..

Hjalte, Hafjell 2018

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi her i huset ELSKER ferier og rejser. Hvis vi skal være helt ærlige, så synes vi faktisk vi er pisse gode til det der ferie. Det er jo på de tidspunkter, ud over weekender, hvor vi alle sammen er samlet. Det er de perioder, hvor jeg virkelig finder ud af, hvor meget jeg savner Thomas i hverdagen, når han arbejder. Det er en kort periode med ro, hygge og oplevelser. Og ENDELIG kan vi fra på fredag og en uge frem skriver ferie i kalenderen.

Hvad skal vi så bruge den uges ferie på? Traditionen tro begiver vi snuden nord på. Vi skal nemlig på skiferie i Hafjell i Norge. Vi var afsted, første gang som familie, for 3 år siden og har været afsted hvert år lige siden. Vi rejser sammen med Thomas’ familie. I år er det sammen med hans søskende og deres familie.

Skøn udsigt fra toppen

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det ikke lige frem er i disse år, at vi får skide meget ud af de ferier, sådan rent skimæssigt. Der ligger en masse arbejde i, at have børn med på ski. Tildels alt det overtøj som de skal have af og på. Ej at forglemme, at vi som forældre også skal slæbe ekstra ski og udstyr. Ja, og så holder de sjældent til at stå på ski længe af gangen. Men vi HÅBER og TROR på at det vil bære frugt i længden. At den dag vil komme, hvor vi alle 6 kan begive os op i fjellet og stå på ski. Være sammen som familie, nyde naturen, nyde at stå på ski og have en masse dejlige oplevelser sammen. Men lige nu, er det mere hårdt arbejde end det er ren fornøjelse.

Vigga, Hafjell 2018

Sidste år, da vi var afsted stod både Hjalte og Jeppe på ski. Det var Jeppes første gang. Det gik ok og han tilbragte det meste af tiden på børnebakken, hvilket også er helt fint. Hjalte fik vi med op i fjellet på de grønne og blå pister. Det var så hyggeligt. Vigga blev passet i hytten af farmor. Det rene luksus.

I år skal svigerforældre desværre ikke afsted. Thomas og jeg har derfor valgt, at vi vil deles om et liftkort. Planen er at Vigga skal prøve at stå på ski i år, men hun kan højst sandsynlig ikke stå særlig længe. Ja, og så har vi Agnes, som vi ikke har den store tiltro til, at det er i år hun slår igennem på ski. Så det kræver, at der er en voksen tilstede ved de små. Dermed er det heller ikke i år, at vi kommer til at køre vores ego skiløb. I hvert fald ikke sammen. Men det er ok. Vi håber og satser på, at vi kan høste frugterne om 6 år når de alle 4 er habile skiløbere 😛

Jeppe, Hafjell 2018

Heldigvis har vi lejet en lejlighed, som ligger lige ned til børnebakken. Det er virkelig genialt, når man kan gå frem og tilbage til pisten. Samtidig er der ikke langt, hvis de små ben bliver trætte. Thomas’ søskende kommer til at bo i lejlighederne lige ved siden af vores. Vi har derfor valgt at uddelligere aftensmaden. Derfor har hver familie mad med til to aftener. Vi har valgt at lave lasagne og hotdog til os alle sammen. Når jeg skriver allesammen, så er det faktisk i virkeligheden 16 personer, hvoraf 10 er børn i alderen fra 2 måneder – 13 år (Ja, i Thomas familie avler man som sindsyg).

Vi har valgt at sejle til Norge. Vi skal sejle fra Hirtshals søndag kl. 9.00 til Langesund. Så har vi nogle timers kørsel der fra og til Hafjell. Vi håber VIRKELIG at Agnes vil arte sig i bilen, men vi kan nok ikke undgå, at vi skal have en ekstra buffer på en time når vi kører. Det er ulempen når man har en færge der nås. For at få mest tid på ski, har vi valgt at tage Oslo færgen hjem til DK. Således er det muligt, at bruge fredag formiddag på ski, inden vi skal sejle hjem fra Oslo kl. 19.00. Og så er det jo også bare skide hyggeligt, at vi skal sove på færgen. Derudover sparer vi nogle timers kørsel i Norge, når vi skal sejle fra Oslo i stedet for Larvik.

<3


Vi glæder os og jeg er virkelig spændt på, hvordan vores succesrate kommer til at se ud. Men det ender jo sjældent galt, når man ikke har de store forventninger. Så det skal nok blive godt 🙂

Skriv et svar