19 dage til indflytning

Det er længe siden, at jeg har lavet en update herinde på vores husprojekt. Ja og nu siger det maj måned og jeg tænker det er på tide til en update. Det er nemlig ikke mindre end 19 dage til vi får nøglerne. Vi glæder os som sindsyg.

Vi går tit en aftentur over til huset. Vi har nemlig fået en byggenøgle, så vi har fri adgang til huset. De er nået rigtig langt og der mangler faktisk kun de sidste finish. Det er spændende, at vi har kunne følge med i hele processen og vi har fået det lige som vi vil have det. Jeg har en helt anden følelse med dette hus end vi havde med vores forrige. Men vi har også haft to forskellige tilgange i processen.

Første gang byggede vi egentlig mest med det “in mente”, at det var billigere at bygge selv end “købe brugt”. Derfor havde vi ikke mange tilvalg til huset og vi var egentlig bare glade for, at hele det her nybyggeri kunne lade sig gøre. Så vi havde ikke mange inputs eller ideer til materialevalg eller planløsning.

Denne gang gang føler jeg, at vi har været meget mere med i processen. Vi har taget stilling til flere ting. Nogle af de ting, vi var trætte af i det gamle hus, har vi ikke i det nye. Så alt i alt, er vi tilfredse og har en god mavefornemmelse. Selvfølgelig er dette ikke 100 % vores drømmehus, for det ville have krævet et noget større pengetræ. Men vi synes, at vi har fået lige det hus vi gerne vil have, ift. det budget vi har.

Vi er nået så langt, at vi allerede har fået bestilt gardiner til hele huset. Fået bestilt fliser til rundt om huset og terrasse. I hele processen her, har vi fundet ud af, at vi gerne vil have en kæmpe stor terrasse, da vores grund skråner lidt. Der havde helt sikkert været en fordel, hvis vi allerede havde vidst det på forhånd, da vi så kunne have fået gravet ud til det for længe siden. Men i processen bliver man jo klogere og vi har nu valgt, at få en kæmpe terrasse, som så kommer til at skråne ned til selve haven.

Terrassen skal fylde den fulde bredde af huset

Vi skal også i nærmeste fremtid en tur i IKEA og købe PAX skabe. Vi har, som så mange andre nybyggere, fravalgt indbyggede skabe fra HTH pga. prisen. Vi har desværre ikke været helt opmærksomme på målene på pax, den gang vi lavede plantegning. Så nu bliver indmaden fra Ikea PAX serien, men vi vælger skydelåger fra Davidsen, som kan tilpasses vores mål i værelserne.

Indhak i køkken/alrum

Så har vi dette indhak i vores køkken/alrum. Vi har egentlig ikke rigtig vidst, hvad vi skulle bruge det til. Om der skulle skabe op? Reol op? Men nu føler jeg, at jeg har fået en pisse god ide. Det er nemlig så in, at have en alkove i køkken/alrum. Det kan jeg så afsløre, at det får vi ikke. MEN, kan I ikke lige forestille jer træpaneler på væggen i indhakket og så lave en indbygget “seng”, hvor man kan sidde/ligge og læse eller slappe af? Så det er sådan et hyggehjørne, hvor man lige kan slænge sig hen?

Træpanel fra wood-up

Flyttetrailer er også bestilt samt børnepasning (gode svigerforældre), så vi kan flytte om tre uger. Så mangler vi “bare” at få flyttet rækkehuset i flyttekasser. Men det er vi jo efterhånden i fuld træning til.

Skriv et svar